„A mosollyal kárpótolni lehet. A mosollyal életet lehet adni. És van mosoly, melyért meghal az ember.” /Saint-Exupery/

Cosmopolitan-47

Cosmopolitan-47

A „Queen” 1986-os koncertfilmje után

Bejegyzés alcíme...

2012. szeptember 28. - Venlo

17553_queen-budapest-1986.jpg

Ma este néztem meg azt a koncertfilmet, amely az együttes 1986. júliusi budapesti fellépéséről készült. Az óriási sikerű „Magic Tour” volt az első alkalom, hogy a Queen felvette hazánkat koncert-körútjának programjába. Sajnos egyben ez volt Freddie Mercury utolsó fellépése is. A szocializmus idején a  Queen volt az első, aki nyugati rock koncertet adott Magyarországon.

A Queen a Népstadionban – 80 ezer extázisban lévő rajongó előtt – olyan közkedvelt slágereket játszott, mint a Bohemian Rhapsody, a Crazy Little Thing Called Love, az I Want To Break Free és a We Are The Champions.

A koncert akkora jelentőségű volt a magyar hatóságok és a filmipar résztvevői számára, hogy az ország legnevesebb operatőreit és filmtechnikusait hívták össze, hogy megörökítsék a koncertet. Az utókor nagy szerencséjére a megörökítés nem videóra, hanem celluloid szalagra történt olyan művészek közreműködésével, mint Zsombolyai János (rendező) és Ragályi Elemér (operatőr). E  koncertfilmet most a Sony mérnökei a mai modern technikai segítségével nagyfelbontású képre és digitális 5.1-es hangra digitalizálták.

26 év elteltével ma is élveztem a koncert minden percét, melynek  utolsó előtti száma itt látható és hallható:

A bejegyzés trackback címe:

https://cosmopolitan47.blog.hu/api/trackback/id/tr974809215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása