„A mosollyal kárpótolni lehet. A mosollyal életet lehet adni. És van mosoly, melyért meghal az ember.” /Saint-Exupery/

Cosmopolitan-47

Cosmopolitan-47

Szentendre, a megújuló művészváros

2011. augusztus 28. - Venlo

 

A ’70-es évek első felében rendbe hozott mediterrán hangulatú, a törökök kiűzése után a magyarok mellett szerb, dalmát, a szlovák, német és görög telepesekkel benépesített, barokk stílusú polgárházakban, templomokban, macskaköves utcácskákban, szűk sikátorokban bővelkedő kisvárosnak a belvárosi magja most EU-s források igénybevételével megújulóban van.

A nyugodt kisvárosi élet a XX. század eleje óta mágnesként vonzotta és vonza a művészeket. Az idők során számos képző- és iparművés, valamint író, költő, zeneművész és színész élt és alkotott e városkában.

Vajda Lajosra (elsősorban Szentendrén alkotott műveire) fókuszálva, ma - a  városban egykoron alkotó - művészek nyomába eredtem fényképezőgépemmel.

Budapest, 2011. augusztus 28

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cosmopolitan47.blog.hu/api/trackback/id/tr523186148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása